LinkedIn

De netwerksite LinkedIn is bij uitstek een website voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe professionele uitdagingen, actief of passief.

Profileren

Laten zien wie je bent. Daar draait het om. Waar je vroeger alleen een CV maakte als je ging solliciteren, hou je dat nu continu bij op LinkedIn. Bovendien kun je direct links naar je publicaties plaatsen. Zo toon je wat je in huis hebt en waarom ze precies jou moeten hebben.

Up-to-date blijven

Sommige bedrijven zijn zeer actief op LinkedIn en delen allerlei kennis via hun bedrijfspagina. Maar ook personen delen via de statusupdates links naar actuele en vakinhoudelijke artikelen. Sinds de koppeling tussen Twitter en deze statusupdates weer is verwijderd, is dit bovendien ook weer goed leesbaar.

Informatie opzoeken

Hier ligt de kern van het succes: Leden maken hun netwerk inzichtelijk voor hun netwerk. LinkedIn is mede hierdoor uitgegroeid tot het belangrijkste kanaal voor personeelswerving voor bedrijven, maar het is natuurlijk ook heel handig om, voorafgaand aan een overleg, even te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.

Bottom line

Bedrijven met een goede LinkedIn-strategie weten niet alleen zichzelf beter te profileren, maar ze hebben ook op een positieve manier toegang tot professionals binnen en buiten hun organisatie.