28 mrt

Drie Sociale Media tips voor nieuwe raadsleden

Dag raadslid,

Gefeliciteerd met je verkiezing! Of je nou bij een lokale partij, D66, de PvdA of de VVD zit, je mag de komende vier jaar vergaderen, besluiten nemen, compromissen sluiten en heel veel stukken lezen. En dat doe je omdat het belangrijk is.

Je zult waardering ontmoeten, zowel positief als negatief. Je zult feedback krijgen, en dat kan ook in de vorm van een stilte zijn. En na een jaar of vier gaat de kiezer weer naar de stembus en wordt je herkozen. Of niet. Lees verder

10 okt

Werkzoeken met sociale media

Vandaag gaf ik een workshop ‘Werkzoeken met sociale media’ in opdracht van het UWV. De workshop was met name gericht op vijftig-plussers.

De presentatie is hieronder te bekijken. De focus lag met name op:

  1. De nul houden
  2. Zelf scoren met sociale media

Als u de workshop gemist heeft, kunt u voor het verhaal erbij kunt u uiteraard contact opnemen.

 

09 okt

Danny F: Brandsporen op Twitter

De regio Winschoten was de laatste weken in de greep van een pyromaan. In enige weken tijd ontstonden in Winschoten meer dan 20 branden, voornamelijk in leegstaande panden. Met de aanhouding van Danny F. kwam daar een einde aan.

De vraag is natuurlijk of hij niet eerder had kunnen worden opgespoord. Immers, iedere boef laat sporen na, de kunst is om ze te vinden en juist te interpreteren. Lees verder

17 jan

Stof tot nadenken

Vandaag stuitte ik op een filmpje van trendwatcher Adjiedj Bakas: Einde van de Privacy. Zes minuten vol braincandy over allerlei ontwikkelingen online. Sommige zaken zijn pure toekomstmuziek, maar andere dingen die genoemd worden zijn al aan de orde van de dag.

Zo is de trend tegenwoordig dat internet gepersonaliseerd wordt. Heel prettig als je aan het shoppen bent en door ‘zelfdenkende websites’ wordt gewezen op precies die artikelen die je zelf erg leuk vindt.  Maar de volgende passage uit het filmpje laat ook de andere kant zien:

Lees verder

06 jan

Een vliegende start op Twitter in 5 stappen

Nieuw op Twitter? Ongeveer een kwart van de twitteraccounts stokt binnen 10 berichten, vaak al na tweet nummer 1 (een tweet is een bericht op twitter, en dus niet langer dan 140 karakters). Op zich begrijpbaar, want Twitter is weinig aan als je weinig volgers hebt en vrijwel niemand volgt. Twitteren zonder volgers is net zoiets als schreeuwen in een verder leeg bos. In dit bericht geef ik tips in vijf stappen om twitter in korte tijd erg leuk te maken. Als je het goed wil doen, ben je ongeveer 1 avond bezig om het allemaal goed in te richten. Lees verder