20 nov

Infominderen

Ik heb Informatiemanagement gestudeerd. Voluit eigenlijk Informatiedienstverlening en -Management, maar als ik dat zeg kijkt iedereen me zo glazig aan. Toen me laatst het boek ‘Infominderen’ ter recensie werd aangeboden had ik daar natuurlijk wel oren naar. Helemaal toen ik begreep dat het geschreven was door Clay A. Johnson, één van de architecten van de succesvolle internetstrategie van Barack Obama. Lees verder

21 dec

E-book: Dromen worden werkelijkheid

Op een eenvoudige manier word je geholpen af te rekenen met de beperkingen uit je verleden en de nieuwe mogelijkheden voor de toekomst te benutten. Kortom: het onmogelijke wordt mogelijk.


Deze ronkende tekst belooft wat. Dromen werkelijkheid maken, dat is niet niks. Guido Vrijdag schreef een e-book waarin hij zijn persoonlijke ervaringen in een breder perspectief trekt. In 4 stappen loodst hij je naar de realisatie van uw droom:

  1. Schoon schip maken
  2. Je droom ontdekken
  3. Je droom realiseren
  4. Anderen helpen

Lees verder

15 dec

E-book: What matters now

Via Twitter werd ik gewezen op een blog post van Seth Godin. Een gratis e-book met als titel: What matters now. Het is een verzameling korte commentaren van schrijvers, sprekers, tekenaars en denkers. Iedereen heeft een pagina gevuld met commentaar op een woord.

75 pagina’s met ‘dingen om over na te denken’, tekeningetjes en opsommingen. Een bloemlezing:

Knowing (Dan Roam, klik om het volledige plaatje te zien)

Meaning
‘Everyone is born creative, everyone is given a box of crayons in kindergarten’ (Hugh MacLeod)

Vision
‘When times are tough, vision is the first causality. Before conditions can improve, it is the first thing we must recover.’ (Michael Hyatt)

Autonomy
‘After a decade of truly spectacular underachievement, what we need now is less management and more freedom – fewer individual automatons and more autonomous individuals.’ (Daniel H. Pink)

Waarom zou u dit boek moeten lezen?
Omdat het vol met leuke dingen staat. Omdat er voor iedereen wel wat inspiratie uit te halen valt. Omdat er belangrijke richtingaanwijzers instaan. Omdat het fun is.

Omdat er reclame instaat voor een heel goed doel

U kunt het boek hier downloaden. Veel leesplezier.