16 apr

Happy Foursquare Day Groningen!

Er zijn weinig nuttelozer dingen die ik online doe dan Foursquare. Al ruim een jaar check ik af en toe eens in en laat daarmee een stuk of 100 mensen weten waar ik zit. Soms zet ik dat eens door naar twitter zodat een stuk of wat meer mensen kunnen zien dat ik echt deelneem aan de raadsvergadering.
Met iedere checkin verdien ik punten (die ik aan het einde van de week weer kwijtraak)  en soms een coole badge. Die mag ik houden, digitaal dan.
Vandaag is er zo’n badge te verdienen op de Grote Markt in Groningen, want het is internationale Foursquare dag. Een dag waarop fans zoals Ritzo ten Cate een happening organiseren voor Foursquare spelers. En het is een cool event. Behalve de speciale badge van de dag hopen we voldoende mensen te laten inchecken voor een Swarm of zelfs een Epic Swarm badge.
En na die magische checkin rennen we naar Granny’s voor een stuk taart met korting, of naar de kiosk voor een gratis zaterdag DvhN of naar een van de andere deelnemende bedrijven. Want de checkin van vandaag geeft recht op korting, en daar zijn wij Hollanders gek op.
Er moet wel iets inzitten, dat Foursquare, want anders zouden er niet wereldwijd dit soort leuke bijeenkomsten georganiseerd worden. Alleen dat samenkomen van die andere spelers maakt voor mij de dag al geslaagd. Ik ben benieuwd of de pers dit oppikt en we vandaag de kick-off beleven van de next big thing: korting scoren via Foursquare.
Vanmiddag om 13:30 meld ik me op de Grote Markt. Be there, or be square!
Lees hier wat ik een klein jaar geleden schreef over Foursquare
10 aug

Jaloezie

Verlekkerd kijk ik naar het kaartje, ik spreek de namen van de steden en tussenstops zacht uit om de klanken te proeven. Suwalki, Kaunas,Turku. Ik ben er nog nooit geweest, zou niet eens durven gokken in welk land het ligt. Het klinkt wel Balkan-achtig, Turku. De toegangspoort tot Turkije?
Nee, Turku ligt op het zuidwestelijke puntje van Finland. Vanuit Turku vertrekt het veer om langs adembenemende vergezichten en duizend eilanden in Zweden aan te leggen. En dit veer is onderdeel van een Rally die legendarisch zal worden: de Rally4Life.

Lees verder

30 jun

Fan van Dione

Ik ben fan van wielrennen. Al is het buiten 30 graden, ik zit voor de TV naar de Tour te kijken, de wereldontvanger is standaarduitrusting op vakanties. Naar de overwinning van Boogerd op ‘La Plagne’  kan ik niet met droge ogen kijken.

Gisteren weerklonk de tune van Radio Tour de France op radio 1 als inleiding op een interview met Dione de Graaff. De presentatrice van Studio Sport. Dione heeft een passie voor sport. Dat spat van het beeldscherm af als ze het schaatsen of voetbal presenteert. Lees verder

27 nov

Inspiratie

Op 12 november sprak Paul de Blot op de MKB krachtcentrale. Ik was er zelf niet bij, maar de film die @punkmedia ervan gemaakt heeft biedt iedereen de kans om deze bijzondere spreekbeurt toch te zien.

Neem een uur de tijd, telefoon, radio en televisie uit en gun uzelf dit uur.

Paul de Blot werd geboren op Java, Indonesië waar hij tot de tweede wereldoorlog als chemicus werkte op een suikerplantage en toen in een concentratiekamp belandde. Na de oorlog trad hij toe tot de jezuïetenorde en werkte hij in het basisonderwijs, als pastor, als docent aan de universiteit en sinds 1979 als campus moderator aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij promoveerde in 2004 op het proefschrift “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens” (pdf), en werd in 2006 benoemd als hoogleraar business spiritualiteit.

09 nov

Event: Durftevragen

Vandaag een bijzonder event meegemaakt: een workshop Durftevragen.

Durftevragen is een concept dat uit 3 onderdelen bestaat:

  • een grote bijeenkomst
  • een workshop met een klein aantal deelnemers
  • een hashtag op Twitter

Bij de grote bijeenkomst wordt iemand uit de zaal aangewezen die een concrete vraag stelt en de zaal geeft hem/haar ter plekke advies, tips, telefoonnummers en andere zaken die de vrager verder kunnen helpen.

De workshop van vandaag vond plaats bij De Ondernemers in Groningen. Onder begeleiding van Fanny Koerts en Sander Datema stelden de deelnemers om de beurt een concrete vraag. De andere deelnemers konden hun tips op post-it papiertjes kwijt die op een flip-over vel geplakt werden. Na afloop kregen de vraagstellers hun eigen vel mee en that was it.

Lees verder