28 mrt

Drie Sociale Media tips voor nieuwe raadsleden

Dag raadslid,

Gefeliciteerd met je verkiezing! Of je nou bij een lokale partij, D66, de PvdA of de VVD zit, je mag de komende vier jaar vergaderen, besluiten nemen, compromissen sluiten en heel veel stukken lezen. En dat doe je omdat het belangrijk is.

Je zult waardering ontmoeten, zowel positief als negatief. Je zult feedback krijgen, en dat kan ook in de vorm van een stilte zijn. En na een jaar of vier gaat de kiezer weer naar de stembus en wordt je herkozen. Of niet. Lees verder

04 jan

Grote WordPress sites

WordPress is ooit begonnen als website waar iedereen een weblog kon bijhouden. Maar dat station is al lang gepasseerd.
Tegenwoordig draait bijna een op de vijf websites wereldwijd op WordPress software. En daar zitten hele grote bedrijven tussen. Een paar voorbeelden:

Ford

Grote-WordPress-websites-Ford

Playstation

Grote-WordPress-websites-playstation

CNN

Grote-WordPress-websites-CNN

SONY

Grote-WordPress-websites-Sony

Nederlandse websites op WordPress

Een bekend voorbeeld in Nederland is NRC
Grote-WordPress-websites-NRC
Ook het Nederlandse blog Frankwatching draait, met zo’n 400 auteurs en meer dan 120.000 abonnees op WordPress.
Grote-WordPress-websites-Frankwatching

Als je zelf nog goede voorbeelden hebt, kun je die hieronder kwijt in de reacties.

21 nov

Gratis e-book: Beginnen met WordPress

WordPress is een geweldig systeem. Het biedt miljoenen mensen en bedrijven de kans om zelf te publiceren op internet.
In mijn werk heb ik vaak te maken met WordPress, zowel als adviseur in mijn rol als trainer. Hierdoor ken ik de vragen die bij beginnende WordPress gebruikers leven goed.

Om nieuwe gebruikers te helpen bij het starten met WordPress heb ik dit E-book geschreven. Lees verder

20 nov

Infominderen

Ik heb Informatiemanagement gestudeerd. Voluit eigenlijk Informatiedienstverlening en -Management, maar als ik dat zeg kijkt iedereen me zo glazig aan. Toen me laatst het boek ‘Infominderen’ ter recensie werd aangeboden had ik daar natuurlijk wel oren naar. Helemaal toen ik begreep dat het geschreven was door Clay A. Johnson, één van de architecten van de succesvolle internetstrategie van Barack Obama. Lees verder

18 nov

Plugin: Akismet

Een belangrijk onderdeel van je blog zijn de reacties die bezoekers op je artikelen kunnen achterlaten. Het geeft je de kans om met je publiek in gesprek te zijn. Maar tegelijkertijd is de commentaarfunctie een open deur voor spam.
Spammers gebruiken geautomatiseerde scripts die het web afstruinen naar mogelijkheden om hun reclameboodschappen overal te plaatsen. Op jouw blog bijvoorbeeld. Met Akismet kun je deze spam tegenhouden.

Wat doet Akismet?

Simpel: iedere reactie wordt bij het plaatsen verstuurd naar de computers van Akismet en daar aan honderden tests onderworpen om te kijken of het deugt. Dat duurt slechts een seconde. Vervolgens geven die computers als antwoord een duimpje omhoog of omlaag. WordPress weet vervolgens of de reactie geplaatst moet worden, of in de grote spam-prullenbak thuishoort.

Hoe zet ik het aan?

Aksimet wordt standaard geïnstalleerd bij iedere WordPress installatie. Je zult de plugin wel moeten activeren en bovendien een API key invullen. Deze kun je ophalen op de website van Akismet.  Het is gratis voor persoonlijke en niet-commerciële blogs. Als klein bedrijf betaal je $5 per maand.

Kan ik de reactiemogelijkheid niet gewoon uitzetten?

Ja, dat kan wel. Daarmee los je het probleem van spam ook op. Maar je ontneemt jezelf en je bezoekers wel een kans om in gesprek te komen.