Het is prettig om een complimentje te krijgen, een schouderklopje. Dat is online niet anders dan in het gewone leven. Op de netwerksite LinkedIn bestaan dit soort aanbevelingen al jaren in de vorm van recommendations. Daar is nu iets nieuws bijgekomen: de endorsement.

Een endorsement is een soort duimpje-omhoog voor een bepaald gebied van expertise, zoals ‘WordPress’ of ‘Change management’. Als je vindt dat iemand daar goed in is, kun je dat nu met 1 druk op de knop duidelijk maken. Diegene ontvangt een berichtje in de mailbox, maar belangrijker: anderen kunnen ook zien dat jij dat pluimpje hebt uitgedeeld.

En daarmee krijgen we een beter beeld van wat iemand kan betekenen voor je. En dat kan weer tot gevolg hebben dat diegene meer kans maakt op net die ene baan die ze graag willen hebben.

Het concept is zeker niet nieuw, op Klout is het al tijden zeer gebruikelijk om op deze manier de invloed van mensen op bepaalde vakgebieden te meten. Maar LinkedIn is natuurlijk veel breder dan Klout.

Dus heb je een kwartiertje over? Ga dan even naar LinkedIn, bezoek wat profielen en deel pluimpjes uit. Daar maak je vast mensen blij mee.

Update: Ik kreeg wat berichten dat niet iedereen deze functie op z’n LinkedIn heeft. Je kunt ‘m activeren door de taal van je profiel tijdelijk op Engels te zetten. Ook na het terugzetten naar Nederlands blijft de functie dan beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *