bidfun

Legale oplichterij?

Kompaan Frits Alma wees me op een nieuwe site: Bidfun.nl
Het principe is simpel: je kunt bieden op gave producten zoals iPads, camera’s en gsm telefoons. Het bieden gaat iedere keer met 1 cent verhoging, ofwel 1 punt. Die punten kun je kopen, ze kosten tussen de 60 en 75 cent.
De tijd dat je kunt bieden wordt met elk bod verhoogd met twintig seconden, dit gebeurt ook als zogenaamde biedrobots een bod plaatsen.

Stel: je hebt 10 keer geboden op een camera en ‘m uiteindelijk kunnen kopen voor €30,-. Je hebt dan €37,50 betaald voor een camera van €900,-. Goeie deal, toch?

Nu even rekenen wat dit de mensen achter de site heeft opgeleverd.
Er is 3000 keer geboden op die camera. Stel dat een derde daarvan door robots is gedaan, dan blijven er 2000 biedingen over, a gemiddeld zo’n  €0,70 =  €1400,-
Dat is dus €500 winst over één verkoop. Dat noem ik een woekerwinst.

Nou ben ik geen jurist, maar dit stinkt. Gezien de producten die aangeboden worden, kun je je afvragen of de doelgroep deze berekeningen ook maakt. Is dit een biedingswebsite, of een ordinair kansspel? Daarbij is volstrekt onduidelijk wat de waarschijnlijkheid is dat een robot je limiet probeert op te schroeven.

Toch maar even mijn volksvertegenwoordiger op dit gebied op de hoogte gebracht. Benieuwd hoe die ertegenaan kijkt.

65 gedachten over “Legale oplichterij?”

 1. Lijkt mij geen oplichting en ook geen kansspel…de deelnemer ‘koopt’ een mogelijk om een bod uit te brengen en mag bij ‘winnen’ het item kopen.

  Ik denk dat het vooral inspelen is op de hebzucht van de consument :)

 2. Dat er ingespeeld wordt op hebzucht lijkt me zonneklaar, maar zoals jij het beschrijft Valentijn, lijkt het meer op een loterij waarbij je voor je gewonnen prijs moet betalen :)

  1. Maar bij een loterij maak je een ‘kans’, bij sites als bidfun kun je je prijs zeker stellen door voldoende malen te bieden. Ik wil ze niet goedpraten (ik denk dat ze zeker op een grijs gebied handelen) maar het is geen kansspel.

  2. ik heb dit nu ook voor het eerst gezien en ik was erg nieuw sgierig en ik heb een bod bij lowbidz gezet voor een tab
   ik ben beniewt wat er uit zal komen !

 3. Pure oplichting. Als je even rondkijkt zie je dat bij veel ‘gewonnen’ prijzen er onwaarschijnlijk vaak geboden is door de winnaar. 600+ keer bieden om 400 punten te winnen – zo gek is natuurlijk niemand, tenzij je van BidFun bent en die punten jou niets kosten.

  Met robots van BidFun wordt de prijs flink opgedreven. Om dat niet te veel op te laten vallen worden er regelmatig prijsjes weggegeven voor lagere prijzen, en daar wordt natuurlijk de nadruk op gelegd.

 4. Uit heb opzicht van de wet bestaat er een artikel waarin de Verkopende partij duidelijkheid moet geven in de kosten, met betaald bieden weet je nooit wat je kwijt bent, tevens word er ook niet weergegeven, hoe vaak ergens op geboden word door bieders, omdat er bots in het spel zijn. Volgens mij klopt dit dus niet.

 5. Geboden op een Ipad en ermee doorggaan om niet al mijn geld kwijt te zijnn Aan 450 euro biedingenn geplaatst Uiteindelijk gestopt: de robot liep nog met 140 bids. Deze werden5 eruitgetimmerd en 5 biedingn nadat ik leeg was had iemand het gekocht
  Ht stinkt

 6. Dit is strafbaar; het betreft een zuiver kansspel. Door meerdere loten te kopen verhoog je de kans op een prijs, maar de bieding is niet gerelateerd aan de verkoopprijs. Je kunt je niet verzekeren van de aankoop door het hoogste bod uit te brengen. Aangifte lijkt mij op zijn plaats. Aanpakken die gasten.

 7. De schrijver van het stukje heeft niet goed gekeken.. De robots kunnen ook gewoon mensen zijn die geen zin hebben om op te letten.. en dus kun je in stellen dat je site voor je moet bieden (mits je genoeg credits hebt uiteraard)..
  Tis inderdaad van de gekke.. leuk zo’n ipad voor 107 euro.. maar daar hebben zij dus minimaal 6400 voor gevangen.. Het voelt bij mij een beetje aan als oplichting ja.. Dan liever vakantieveilingen ofzo.. dan ben je tenminste niets kwijt als je niet de winnaar bent. Ik vraag me uberhaubt af of je het wel een ‘bieding’ mag noemen als je ook geld ‘afneemt’ van de mensen die niet winnen.. Het voelt meer als de RTL sms acties op tv.. Hoe meer sms-jes je stuurt, hoe hoger je kans om te winnen.. Overigens daarbij heb ik ook altijd de vraag hoeveel ze op een legale manier mogen vangen in relatie tot de prijs…
  Ik kan me niet voorstellen dat de wet daar geen regels voor heeft.. Dat is toch altijd zo met loterijen? Dat je niet meer dan ‘zoveel’ lotjes mag verkopen als je prijs ‘zo en zoveel’ is?

 8. Voor de bedenker van het concept is maar een woord mogelijk: geniaal ! (mits uiteraard alles legaal en eerlijk is). Echter ik zet hier mijn vraagtekens bij. Na googlen op een veel voorkomende bieder kwam ik op de volgende site uit:
  http://www.allpennyauctions.com/users/BidFun.com/braddou/

  Hier kan je de geschiedenis van deze bieder terugvinden. Als je dan kijkt hoeveel biedingen deze persoon heeft gedaan tov het totaal biedingen en dan bekijkt hoeveel veilingen hij/zij heeft gewonnen dan gaan bij mij alarmbellen rinkelen. Alleen al de onderste waarbij er in totaal 5222 biedingen zijn geweest, wint deze persoon met slechts 1 bieding. Ik geloof best dat je geluk kunt hebben maar zo vaak!

  Kortom ik zou mijn geld er niet aan spenderen !

  1. Maar als je dan bij BidFun de gesloten veilingen gaat uitpluizen, dan vindt je niet het minste spoor van die zogenaamde fortuinlijke aankopen van dat heerschap. Zelfs veel producten waren niet eens in het aanbod op de dag waarvan hij zegt ze te hebben gekocht.

 9. zou dit eerder misleidingvande consument noemen en dat dit oplichting is lijkt me toch wel duidelijk
  lowbidz is trouwens ook nog zo’n dubieuze biedingssite

 10. Ja er klopt zeker iets niet bij die biedingsites.. kijk maar naar 123centveilingen..

  ik had een paar x geboden zag de teller tot 0 seconden oplopen waar mijn naam nog bij stond en opeens was iemand anders de winnaar ( zonder dat er enige seconden bij kwamen of iets in het scherm veranderde )

  er klopt gewoon iets niet aan en dan heeft de desbetreffende bieder er 450 credits aan uitgegeven ..

  Dat klopt toch niet..

  Pure oplichterij!

 11. Ik heb me onlangs ingeschreven bij Lowbidz om dit eens uit te proberen. Ik kreeg als welkomsgeschenk 5 biedingen gratis.

  Na 2 biedingen was ik eigenaar van een universele remote control Logitech One. De uiteindelijke prijs was € 3,50.

  Die heb ik overgemaakt en 2 dagen later had ik de remote control in huis met daarbij de aankoopbon van BCC (daar hadden de mensen van Lowbidz het apparaat dus gekocht).

  De prijs op de aankoopbon was € 199,95 incl een jaar garantie.

  Nu is natuurlijk de vraag of dit een lokkertje was of pure mazzel maar ik ben blij met mijn apparaat!

  Een snelle rekensom leert wel dat 350 biedingen van ca. € 0,50 en mijn € 3,50 Lowbidz € 178,50 heeft opgeleverd.

  Maar hier dus een winnaar!!!

 12. vanmiddag heel lang alleen maar zitten kijken naar de online veiling en wat opvalt is dat regelmatig dicht bij het moment supreme er pijlsnel door heel vaak dezelfde naam overboden wordt.
  de klok schiet dan weer een eind voorruit en het gesjoemel begint weer van voren af aan’of het wettelijk kan weet ik niet maar kloppen doet het in geen geval

 13. Lowbidz is zo nep als het maar nep kan zijn. De “:verzonnen” namen waarmee de maker van de website automatisch meebiedt, ken je als je aantal dagen alleen maar kijkt. Deze zogenaamde bieders kosten de makers cq oplichters niets en zodra er geen echte bieders meer zijn, loopt de veiling af en houden ze het artikel mooi in de zak. Heel af en toe, wanneer er voldoende geld is binnengehaald keren ze een gewonnen prijs uit.
  Ik zeg: niet doen!!!

  1. Heb op Lowbidz tijdje meegeboden. Er zit een vies luchtje aan! Als ik meebood dan werd er om en om door andere namen automatisch meegeboden. Zo raak je dus snel van je punten af.
   En dat de automatische bieders exact op de seconde een bod uitbrengen snap ik, maar dat heel veel single bieders dat ook doen? Als je zelf een betaald single bod uitbrengt zal je dat nauwelijks gaan lukken.
   Het klopt daar niet en hoop dat er stappen tegen ondernomen worden.

  2. Er klopt helemaal niets van de site lowbidz, oplichters zijn het heb het een tijdje in de gaten gehouden en zag een tv meestal weg gaan tussen de 23 en 38 euro, ik heb 2 keer met een aangekochten biedingen mee gedaan 1e keer liet de biedingen op tot 49 euro binnen enkele minuten dat mijn aantal bieding op waren ging de tv eruit. de 2e keer heb ik tot 3 keer biedingen bijgekocht en ben er de hele avond bij blijven zitten nu liep de tv op tot boven de 60 euro tot mijn biedingen op waren en ja hoor binnen enkele minuten ging deze tv eruit de weken erna in de gaten gehouden weer ging deze tv eruit tussen de 23 en 35 euro. Dus ik wil iedereen waarschuwen doe hier niet aan mee je bent je geld kwijt. je kunt ook nergens verhaal halen. Nogmaals NIET AAN MEE DOEN

 14. Kwam laatst ook de site lowbidz.nl tegen en in het begin twijfelde ik er erg aan of dit wel mogelijk was. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik toch mee gedaan. Heb toen voor 79,95 aan biedingen gekocht en uren zitten kijken/bieden. Uiteindelijk een Playstation 3 gewonnen waar ik toen 9,16 voor moest betalen. 3 dagen later kreeg ik hem huis gestuurd met een bon van bcc erbij. Verder met de overgebleven punten helaas niks meer gewonnen….. ;-((
  Maar uiteindelijk koste mij dit dus 89,11 ipv bijna 300 in de winkel…. :-))
  Een rekensommetje leert mij ook dat hun dus 916 x +- €0,50 = €485,= +9,16 = ruim €494 hebben ontvangen,…. Maarja ik ben er blij mee,… :-))))

 15. Hallo,

  heb er nog een site met dit soort oplichting bij : veilingfun.nl. Ook ik ben “er in getuind” door uiteindelijk tot ruim € 400 aan funpies zoals zij ze noemen te spenderen en er iemand “wint” die ook al heel lang via een door hun gebruikte biedbutler aan het bieden was. De vraag is uiteraard hoe zuiver dit is.

  Als je vooraf duidelijker geïnformeerd wordt (geen misleiding want dat is het) en er voorgerekend wordt wat je kans is en wat je verlies kan zijn dan zullen er veel minder mensen aan dit soort “veilingen” deelnemen.

 16. Kijk eens naar de namen:
  muiren, JFleprof, jodeladuve, eciprocal, DoNotResist, McMoe, NICOLE.KIDMAN,ddossya, leredoutable, dafelix, savanahwolf.
  Hier valt niet van te winnen, soms doen ze voor de vorm een keer handmatig een eerste bieding, daarna wordt het allemaal automatisch, en dus niet meer van te winnen.

  1. ik heb net even zitten kijken op lowbitz.nl…. Heb 10 min zitten staren naar 7 veiling met 30sec op de teller. bij allemaal wordt er in de laatste 3 sec geboden…. zouden ze een bot gebruiken??? nee toch?

 17. I have experience with 123centveiling, its purely oplichterij. ITS FAKE!! one more time, 123centveiling.nl is FAKE!!!!

  i write this comment so that people will not register themselves in that website.

  i didnt win the bid, but i purchased the ipad, and they said the sending time is 14-28 days, now its already 3 months and they never send it to me, they keep giving promises and now i want my money back, they said that they have another website called iBoBids, and they will send the ipad soon, but im getting enough of them and i dont think i will ever get my ipad or my money back!

  if you ever thinking to register in iBoBids (that will be released in may, like they said), please DON’T!!!! they are scam!!!!

  1. Ook ik ben het slachtoffer geworden van 123centveiling. Ze beloven elke keer de boel te verzenden, maar dat doen ze niet. Ik heb inmiddels contact met andere members en er zijn best aardig wat mensen die nog voor 100en euro’s aan producten krijgen.

   Ik geloof overigens niet dat ze gehacked zijn, maar dat het een uitweg is en nog een excuus om niet te leveren. Mijn man is er handig dus die heb ik wat dingen laten nakijken. Blijkt dat het zogenaamde ibobids helemaal niet bestaat en dat de domeinnaam op exact dezelfde gegevens staat als 123centveiling. We gaan met andere members nu gezamenlijk stappen ondernemen.

   Ze hebben waarschijnlijk een gigantisch slechte naam nu en proberen door te starten met een nieuwe naam. Zij moeten echt gestopt worden. Geloof de oplichters van ibobids / 123centveiling niet dus, het is pure oplichterij.

 18. Ook ik ben actief op 123centveiling.nl, en heb 2 weken terug een veiling gewonnen, het moet dan deze week of volgende week verzonden worden ik heb alles zwart op wit staan dat ik een veiling gewonnen heb, ook heb ik een mail gestuurd met de vraag wanneer het pakketje binnen komt en de eigenaar mailde terug dat het pakketje deze week/volgende week wordt verstuurd, ik weet wie de eigenaren zijn en hoop dat ze het pakketje wel versturen dus ik wacht deze/volgende week nog even af en dan maar zien.

  Ik hou het ook hier op de hoogte of ik de gewonnen veiling krijg ja/nee!

  1. Ik heb ook ”credits” open staan bij 123wegcentjes.
   Zelfde ervaringen als anderen, meebeiden tot je denkt ”ik ben er klaar mee” stop met beiden en even later is de veiling afgelopen.
   Ook regelmatig ging de teller van 10sec naar 0 sec dus einde veiling.
   Uiteraard was mijn bod hierbij nooit niet het winnnend bod.
   Volgens een modje, lag het aan de verbinding en niet aan 123wegcentje
   Sommige (vage) veilingen die waren afgelopen zag je niet terug bij de rubriek ”winnaars”
   Bij het veilen van crediets, werd er regelmatig overboden, kon je er 50 ”winnen” werd er 80 geboden. Dat is op zijn minst opvallend.
   En dat de stite gehacked is, gaat er ook bij mij niet in.
   Dan ben je een dag tot paar dagen offline, geen weken.
   Dat is nl. zeer slecht voor je naamsbekendheid en reputatie.
   Het zal inderdaad zo zijn, dat het ”vuur te heet onder hun voeten” werd

 19. Beste lezers,

  Aangezien ik 1 Mei 2012 om 13:42 een nog al twijfelend berichtje heb geplaatst over 123centveiling/Ibobids nu een berichtje dat het totaal GEEN oplichters zijn!
  Ik heb veel contact gehad met de eigenaar van 123centveiling.nl en deze zei tegen mij dat door financiele reden het bedrijf 123centveiling.nl niet langer door kon gaan.
  Ibobids een nieuw bedrijf is met meerdere investeerders die van af mei hun deuren open gooien en het hele klantenbestand heeft over genomen, vandaar dat alles misschien wat langer duurt als beloofd.
  Ook heeft de eigenaar het wat mij betreft PERFECT opgelost (mijn comlimenten daar voor) we hebben veel contact gehad en daar in heeft hij meerdere duidelijke uitleg gegeven en heeft gister toen het pakketje op de post ging mij nog het track en trace code door gestuurd plus een foto om te laten zien dat het echt is.

  Omdat veel mensen twijfelen over de echtheid van dit soort veilingen dat het werkt met biedrobots en dergelijke.
  Kan ik vertellen dat dit GEEN oplichting is, ik ben al jaren lang opzoek naar een SLR Camera en kwam na een poosje zoeken op de site van 123centveiling/Ibobids, na de voorwaarden en alles gelezen te hebben heb ik mij aangemeld en punten gekocht en ben zoals de meesten doen op de laatste seconden gaan bieden, tot mijn verbazing heb ik die veiling na 3 keer bieden ook echt gewonnen waarna ik nu net mijn pakketje in ontvangst heb mogen nemen.
  De SLR Camera is splinternieuw, en komt mooi in een pakketje aangetekend binnen, ik ben nu dus voor weinig geld een camera rijker.

  Ik heb ook meerdere mensen gesproken familie/vrienden/kenissen die ook actief zijn op 123centveiling/Ibobids (toen nog 123centveiling) en ook gewoon hun producten hebben gekregen, ook heb ik de beschikking om bepaalde gegevens op te vragen en 123centveiling/Ibobids komt daar positief naar voren en geen negatief woord over te vinden.

  IK ZEG NOGMAALS HET IS GEEN OPLICHTING, IK HEB MIJN GEWONNEN VEILING GEWOON BINNEN GEKREGEN!

  Sommige mensen die beweren dat 123centveiling/Ibobids oplichting is, omdat ze niks winnen of dat er iedere keer weer een bod over heen snappen of niks van het spelletje of ze kunnen niet tegen hun verlies (daar mee bedoel ik niet iedereen).

  Hier onder een filmpje (kopieer en plak de URL) van dat ik de gewonnen veiling ook echt heb gekregen (ik heb verschillende dingen weg gehaald vanwege privacy);

  http://youtu.be/a45vsbkg_w4?hd=1

  Hier kunt u mij in vertrouwen dat ik de waarheid spreek, u kunt waarschijnlijk op Ibobids (binnenkort) ook mijn gewonnen veiling nog wel vinden, het veiling nummer staat er bij op het filmpje dus dat voor de ongelovigen onder ons.

  Ik ben en blijf gewoon een zeer tevreden klant van 123centveiling/Ibobids!

  1. Laat ik nu in de buurt wonen en even langs gereden zijn. Blijkt het gewoon een woonhuis te zijn en ik meen ook een 323 voor de deur gezien te hebben. De vorm van oplichting wordt steeds schimmiger.

   Dit maakt alles nog wel erger vind ik. Niet alleen mensen oplichten, maar dan ook nog eens dubbel proberen te scammen met neppe reacties terwijl tientallen mensen niks ontvangen en echt opgelicht worden met neppe verhalen over zogenaamde leveranciers die niet bestaan, “speciale winkels” en producten die niet leverbaar zijn maar overal te koop zijn. In deze wereld van deze oplichters is niets te gek.

   Dankzij het internet hebben we elkaar gelukkig weten te vinden en zullen wij als het moet zelfs een belangengroep oprichten om ibobids aan te pakken.

 20. Mooi verhaal jeff.
  Maar ik vind het niet geloofwaardig overkomen als je 2x hetzelfde product uitpakt.
  In 1 filmpje haal je handleiding uit de doos en die hou je op zijn kop en in het andere filmpje haal je hem eruit en hou je hem op de juiste manier vast ?
  De doos ziet er ook niet ongebruikt uit en bij elk zakje dat opengemaakt wordt mis ik het plakkertje wat het zakje normaal gesproken afsluit.

  Ik vind nogal wat vreemde dingen dus in je filmpje, kan je die eens toelichten ?

  1. Hallo,

   Reden 1 het eerste filmpje die ik heb gemaakt was bedoeld voor het filmpje die ik dus hierboven heb gebruikt (met name voor zoals het nu heet Ibobids), en het andere filmpje was voornamelijk bedoeld om te laten zien wat er allemaal bij de camera mee komt (lees de titel).

   De plakkertjes?!, mensen gaan nu toch niet denken dat ik de camera al in bezit had en even speciaal voor Ibobids, na ik dit verhaal heb gelezen hele camera uit elkaar halen om vervolgens de camera weer in te pakken, u kunt mij vertrouwen dat ik zeg dat hij splinternieuw was, ik heb zelfs het product gister geregistreerd dus het is echt geen doorgestoken kaart.

   Maar ik heb gewoon mijn producten binnen gekregen, en blijf gewoon een tevreden klant.

   als mensen dit niet geloven is het hun probleem, ik heb het gewoon binnen gekregen en probeer met dit verhaal te laten zien dat het geen oplichterij is.

 21. @jeff.. in zowel filmpje1 als 2 laat je ongeveer hetzelfde zien, de titel doet daar niet zoveel aan af. Je laat in beide zien wat er uit de doos komt.
  De plakkertjes die mis ik ook bij het uitpakken van de verzenddoos daar doelde ik eigenlijk op.
  Het rare met 123veilingen/ibobids is dat de registar van zowel 123veilingen als ibobids ene ASP vonk is met dezelfde contact gegevens..echter de gegevens van 123veilingen zijn netjes verwijderd maar met een beetje zoek werk is het wel terug te vinden. Mja en dan nog het feit dat jij wat mazda dingen op youtube hebt waaruit blijkt dat je dat waarschijnlijk wel als een hobby ziet en dan de persoon ASP vonk ook posts plaatst op mazda forums.. toeval ? kan.. geloofwaardig voor mij als persoon nee dat niet..

  1. De verzenddoos zat gewoon een plakkertje op, en dat ik “toevallig” ook een mazda heb? zo kun je achter alles iets gaan zoeken natuurlijk.

   Maar ik laat het er bij dat ik krijg mijn product(en) gewoon binnen en als mensen zodanig wantrouwend zijn en mij niet geloven is het niet mijn probleem, ik heb mijn best gedaan, blijkbaar zoeken mensen achter ALLES iets verdachts, heel makkelijk om dit soort dingen zwart te praten maar er zijn veel mensen die hun producten gewoon krijgen.. Dat wil ik er alleen maar mee zeggen…

   En hier bij laat ik het, hopelijk dat er wat meer mensen zijn die hier toevallig op komen en zo vriendelijk willen zijn en mijn verhaal bevestigen..

  2. Iedereen heeft zijn/haar producten inmiddels ontvangen. Elke gebruiker die dit nog niet denkt te hebben ontvangen; laat het ons weten, want er is in geen een geval zake van oplichting. Iedereen moet zijn/haar product krijgen en afgelopen dagen is alles verder verwerkt, verzonden en als het goed is ook ontvangen.

   Heel erg treurig hoe wantrouwend mensen reageren en dan ook nog langsrijden en iets concluderen uit hoe de buurt eruit ziet. Jeff spreekt openlijk zijn persoonlijk ervaring en dit wordt als nep neergezet door eenieder. Producten zijn inderdaad (voor sommige gebruikers) erg laat geleverd, maar feit blijft dat het allemaal is verwerkt, geleverd of gecrediteerd in euro’s inmiddels. Ook “MV” die hiermee begon heeft zijn euro’s ad circa 640 euro volledig teruggekregen, maar die hoor je ineens niet meer.

   Klagen is makkelijk, maar toegeven dat het netjes is afgehandeld is schijnbaar erg moeilijk en dat is erg jammer.

   Jeff; bedankt voor je toelichting en de energie die je erin hebt gestopt.

 22. Beste 123veilingen,

  je reageert niet op het feit dat 123veiligen.nl en ibobids.com op hetzelfde adres staan.
  Jullie/je maken het ook erg verdacht allemaal.
  producten te laat leveren, afspraken niet nakomen, enz. enz.
  Klagen is inderdaad makkelijk maar volgens mij hebben jullie het er zelf naar gemaakt. Het komt niet betrouwbaar over dat op het moment dat FB vol stroomt met klachten dat je dan opeens gehacked wordt en het FB account verwijderd, steek je hand in eigen boezem en geef toe dat bedrijfsvoering gewoon gefaald heeft dat zou eerlijk zijn en je niet verschuilen over hoe goed het opgelost is en dat er dan verwacht wordt dat er een schouderklopje geven gaat worden.
  jullie hebben de boel verzaakt. nog wel een opmerking dan.. waarom komt de reactie zo laat pas nadat Jeff er mee in de knoop komt ?

 23. Ik kwam op deze site terecht omdat ik eens ging zoeken op 123centveiling omdat ik benieuwd was wat er precies aan de hand was omdat de site al enigsinds een poos niet bereikbaar meer is, ik heb deze hele discussie eens gelezen en sluit mij toch bij Jeff en 123centveiling aan.

  Ik ben ook een klant bij 123centveiling.nl (ben aangestoken door mijn moeder) en ik heb eerder dit jaar een Ipad gewonnen en toen direct binnen gekregen. En ik heb 15 april dit jaar een philips living colors lamp gewonnen, helaas ondanks dat het bedrijf is gestopt duurde het wat langer (maar omdat ik de Ipad ook binnen kreeg had ik er vertrouwen in), maar ook de lamp heb ik vorige week binnen gekregen.

  Ik vind dat mensen hier wel enorm zoals hier boven al is gezegd “wantrouwend” zijn. En denk ik als mensen er verder geen ervaring mee hebben, en de goedbedoelde reactie van Jeff, 123centveiling en waarschijnlijk mijn reactie ook niet serieus nemen er ook niet op gereageerd hoeft te worden. En persoonlijk vind ik de reacties op Jeff en 123centveiling wel erg ver gaan en zoals al is gezegd “zo kun je achter alles wel iets zoeken”.

  1. Beste Gea,

   Wat vind je nu van 123centjesweg.nl?
   Want medio juni zou de site weer actief worden, volgens mij is het al juni geweest.
   Ik denk dat ze er met mijn centjes vandoor zijn…

 24. Het feit dat je punten moeten kopen om een bod te kunnen doen op de veiling maakt dit systeem tot een kansspel. Ook het feit dat je maar 1ct per per bod kan bieden gaat tegen alle regels van een fatsoenlijke veiling in.
  Zoals ik na uitvoerig lezen van ervaringen en reviews heb begrepen maakt de website ook gebruik van bots om de prijs op te drijven. Schandalig als je bedenkt dat echte klanten voor ieder “bod” hebben betaald.
  Uiteraard is het voor mensen die wel het geluk hebben gehad om een “veiling” te winnen geweldig leuk.
  De naam van de website doet vermoeden dat het wel om een echte veiling zou gaan bidfun of grof vertaald biedpret. Dit is naar mijn mening toch een valse voorstelling van zaken.

 25. Nou, leek mij super, kinderen dromen van disneyland, dus account aangemaakt! na 3x bieden op disneyland was het de 4e keer raak [dacht ik!!] de teller liep terug , 3,2,1 en toen… liep hij vast! en toen hij weer verder ging… stond de teller nog wel steeds met mij bovenaan maar opeens had ik nog 20sec.. en toen werd ik dus wel overboden! ik weet echt zeker dat hij op 1 seconden stond, [heb hier ook een man en dochter die het zagen gebeuren!] en toen hij weer ging lopen stond ik bovenaan[ was dus niet overboden!] maar teller dus op 20 sec… baal hier flink van ! heb er een mail heen gestuurd , maar ach weet nu al waar het op uit loopt.. kleine tip; niet mee doen!!

 26. Ook ik had een winnend bod en ook bij mij kwam er tijd bij!
  maar lezend in de voorwaarden dekken ze zich daar al voor in ;

  Het kan soms voorkomen dat de tijd op onze servers verschilt met de tijd op de web browsers van onze gebruikers. De tijd van de gebruiker kan daarom uitsluitend worden beschouwd als een indicatie van de daadwerkelijke veilingtijd. Het eventuele tijdsverschil kan het resultaat zijn van een trage internetverbinding of een oude web browser. Hierdoor kan het voorkomen dat de tijd op uw browser op nul staat terwijl de tijd op de veiling nog niet verstreken is. Dit betekent niet dat de veiling gesloten is. De gebruiker die als laatste een bod heeft uitgebracht, wint de veiling en is verplicht het product tegen de winnende prijs te kopen.

  Een bod wordt van kracht wanneer het in de database van LowBidz komt en in het systeem van LowBidz wordt geregistreerd. LowBidz is niet aansprakelijk voor storingen/onderbrekingen in de verbinding van de gebruiker en de fouten die daarvan het gevolg kunnen zijn. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, een onjuiste telling van de biedtijd, en niet-actuele informatie over de bieder en het bod. LowBidz behoudt zich het recht voor om alle veilingen stil te zetten, de biedtijd in lopende veilingen te veranderen en afgesloten veilingen te openen, bij het vermoeden van een bedrijfsstoring. LowBidz behoudt zich het recht voor om veilingen te annuleren, wanneer de veilingprijs minder is dan 1% van de verkoopprijs van het product; als er geen biedingen meer zijn totdat dit niveau bereikt is, zal de veiling worden geannuleerd en alle biedingen die tijdens de veiling zijn uitgebracht, zullen automatisch op de gebruikersaccounts worden teruggestort.

  kortom; ze dekken zich overal voor in, zodat geluk hier niet bestaat! ook erg knap dat de tijd die je als koper op de klok ziet slechts een indicatie wordt genoemd ; immers staat de klok duidelijk in beeld, dus het kan zijn dat als hij vast loopt je bijv een paar seconden mist maar het lijkt mij onmogelijk dat de klok bij mij sneller loopt als op de plek vanwaar hij wordt verzonden… indekken noemen ze dat! ik heb er een andere naam voor;-[ mijn advies; ver weg blijven want stel je wint , ben je blij omdat je het voordelig gekocht hebt ,maar dan kunnen ze het zo draaien dat je niets krijgt!

 27. Lowbidz is één grote oplichting site.
  Dit is eenvoudig af te leiden door bijvoorbeeld de prijzen 500 euro en 1.000 te bekijken. Zie hieronder. Als ze ECHT betaald hebben, wat niet zo is omdat ze altijd zorgen dat een fake bieder wint, dan hebben ze in de afgelopen veilingen EUR 1.500 verloren op de 500 euro prijs en maar liefst ruim 7.000 op de 1.000 euro prijs.
  DUS: niet aan mee doen, kost alleen maar geld, je wint nooit!!!!!

  prijs waarde winnend bod opbrengst w / (v)
  500 eur 500 13,24 662,00 162,00
  500 eur 500 8,49 424,50 75,50-
  500 eur 500 7,53 376,50 123,50-
  500 eur 500 13,00 650,00 150,00
  500 eur 500 5,29 264,50 235,50-
  500 eur 500 3,49 174,50 325,50-
  500 eur 500 5,47 273,50 226,50-
  500 eur 500 22,04 1.102,00 602,00
  500 eur 500 3,74 187,00 313,00-
  500 eur 500 13,59 679,50 179,50
  500 eur 500 4,44 222,00 278,00-
  500 eur 500 7,18 359,00 141,00-
  500 eur 500 1,25 62,50 437,50-
  500 eur 500 20,70 1.035,00 535,00
  501 eur 501 4,67 233,50 267,50-
  502 eur 502 3,28 164,00 338,00-
  503 eur 503 1,19 59,50 443,50-
  1.576,50-

  1000 eur 1000 12,71 635,50 364,50-
  1000 eur 1000 32,72 1.636,00 636,00
  1000 eur 1000 4,93 246,50 753,50-
  1000 eur 1000 5,66 283,00 717,00-
  1000 eur 1000 11,07 553,50 446,50-
  1000 eur 1000 14,39 719,50 280,50-
  1000 eur 1000 1,87 93,50 906,50-
  1000 eur 1000 21,85 1.092,50 92,50
  1000 eur 1000 6,64 332,00 668,00-
  1000 eur 1000 14,94 747,00 253,00-
  1001 eur 1001 1,34 67,00 934,00-
  1002 eur 1002 2,53 126,50 875,50-
  1003 eur 1003 1,24 62,00 941,00-
  1004 eur 1004 4,75 237,50 766,50-
  7.178,00-

 28. Mensen ik zeg het je al die site’s zijn zo nep spendeer je geld er vooral niet aan, of moeten we de slimmerikken vertellen trap er niet in….

  1. Ik vind het ook wel heel raar allemaal. Jeff kent de eigenaren. De eigenaar heet ASP Vonk, Jeff heeft een Mazda, ASP Vonk ook. En op het moment dat dit uit komt, is daar opeens een reactie van 123centveilingen. Het filmpje is verdacht. Ik ben niet zo snel wantrouwend, maar om dit nu toeval te noemen gaat wel erg ver

 29. Heb een fiat 500 gewonnen. Zal allemaal wel fake en nep zijn, maar ik heb een fiat voor super weinig geld op bidpoint.

  Jammer voor die mensen die niets gewonnen hebben

 30. Is oplichters. Heb vannacht een tijdje de biedingen op boxspring kiruna gevolgd . De hele nacht handmatige biedingen .en steeds op de laatste seconde. En ze zijn nog steeds bezig, diezelfde namen.
  Geloof jij het…..

 31. Uuhm ik vind het eigenlijk best wel raar dat eerst die 123cent veiling offline gaat en 6 maanden later ook Ibobids… Dan maak je als bedrijf een herstart en dan blijf je het ook niet lang goed doen, ziet er een neetje onbetrouwbaar uit….

 32. Oh ja, dat filmpje van Jeff!!!
  Wauw, hij moet echt een 6th sense hebben :-)
  Let maar goed op: eerst haalt hij de camrra uit de verpakking en zonder in de doos te kijken, vist hij ook nog direct het flyertje eruit. Yeah rigth!
  En die doos van de camera is duidelijk al eerder opengeweest.
  Zooow fake…….

 33. Is er iemand die echt stappen heeft ondernomen om zijn/haar product toch te ontvangen, en in geval van oplichting zijn/haar gelijk te halen?

  Ik heb nu al 2x gehad dat ik als laatste bieder op een product heb geboden bij Hamerbid.nl. De teller stond dan echt op 00:00:00. En normaal zou er dan niet meer overboden kunnen worden (wat wel gebeurde na een paar seconden).Er is hier ook geen sprake van “vertraging” zoals zij dat noemen op hun FAQ. Er staat niks in over de mogelijkheid dat mijn tijdsklok voor kan lopen op de tijd van hun server. Ik heb trouwens ook een foto van deze tijdsaanduiding en mijn laatste bod gemaakt en naar hun door gemaild met mijn beklag. Zij reagerden daarop met: Erg vervelend blalbla… en zij houden de tijd van hun server aan.

  Wie weet of ik hier wat mee kan?

 34. Kijk eens op http://www.BudgetBids.nl dat is volgens mij de enige die wel betrouwbaar is. Bij hun kun je ook al win je een bieding niet alsnog het product kopen met korting. Dus stel je bied 10x dan kan je het product kopen met 2,50 korting (credits zijn 25 cent per stuk). Zeker een aanrader denk ik.

 35. wou graag weten hoe jullie hier over denken
  zij adverteren vaak via marktplaats
  nu heb ik ze ook een tijdje gevolgd en kom hier ook vaak de zelfde namen tegen
  nu staat er in hun FAQ

  13) Ik krijg een melding dat ik een verplichte pauze moet nemen, waarom is dit?
  Dit betekent dat je reeds 2 veilingen binnen 7 dagen gewonnen hebt op Bidpluswin.com en dat je 48 uur niet mee kunt bieden. Onder je account gaat een timer lopen zodat je direct weet wanneer de verplichte pauze tijd is verstreken.

  laat ik nu 3 maal de zelfde naam bij de winnaars zien deze heeft gewonnen binnen 24 uur
  had een mailtje gestuurd maar kreeg een boos mailtje terug van hun moest niet zo boos zijn want anders verbannen ze mij
  terwijl ik om uitleg vroeg hoe dat kon
  heb de gegevens opgeslagen

  stom dat je daar intrapt maar het is een les nooit meer doen dus

 36. Toevallig kwamen wij op deze website en wat de “persoon” ikke verteld is absolute onzin. Wij hebben deze mail inderdaad gehad en wij hebben geen boze mail teruggestuurd maar hem of haar gewezen dat de persoon absoluut niet 3x gewonnen had, deze persoon had netjes 48 uur niet geboden en won toen hij na de verplichte pauze kon meebieden weer een veiling. Wij hebben deze gegevens zwart op wit in de database. Erg jammer dat mensen zo maar onzin kunnen en mogen verkondigen op internet.

  Met vriendelijke groet
  Bidpluswin.com

 37. Ik heb bidpoint.nl geprobeerd en ik moet zeggen het is briljant bedacht maar pure volksverlakkerij. Mocht je al iets kunnen winnen dan is dat puur geluk, het is een loterij. Er zijn op elk tijdstip van de dag tussen de 100 en de 120 mensen online aan het bieden en die houden zo’n dertig veilingen in de lucht, elke twintig seconden, uren achtereen. Denk daar eens aan, dat kan niet, tenzij er door organisatie gestuurde biedrobots je in de weg zitten. Bied verschillende keren kort achter elkaar op 1 product en het lijkt ineens of je nog tegen 1 andere bieder speelt. Totdat je stopt en dan zijn er weer 10 tot 15 nieuwe verschillende namen die gaan bieden. Stap weer in en het herhaalt zich. Ik wil best geloven dat er daadwerkelijk mensen zijn die winnen maar dat is in de staatsloterij ook zo en die kans is ook enorm klein en het is een legale loterij. (wet op de kansspelen). Hier wordt ongehoord veel geld mee verdient, het speelt in op de hebzucht van de mensen, is briljant bedacht maar mijn wens (en advies)is dat snel iedereen dit ziet er zijn goede geld niet meer aan uitgeeft.

 38. Ik denk dat er op de website http://www.bidpoint.nl in ieder geval sprake is van misleiding.

  Op de website staat onderstaande vermeld bij bijv een Imac:
  Staat: nieuw
  Wordt verzonden: Na betaling binnen 4 tot 6 weken
  U kunt ook kiezen voor: 2800 biedpunten

  Ik had interesse om 2800 biedpunten te kopen en zo de Imac aan te schaffen. Gevraagd naar hoe dit bezorgd zou gaan worden enz. Krijg vervolgens 3 maal een reactie dat ze geen producten verkopen, ondanks dat dit gewoon bij het artikel vermeld staat.. Heb aangegeven dat ik het er niet bij zou laten en de publiciteit zou opzoeken zoals ik o.a. via dit forum doe

 39. ik ben ook opgelicht deze oplichterij heeft nog veel meer sites
  en denken maar rekeningen te kunnen sturen
  ik heb opgezegt en gebeld maar dan is de gene (volgens mij gaat het maar om een persoon ) niet aanwezig en zal die terug bellen maar hun bellen niet
  hoe kan ik deze mensen stoppen???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>