16 apr

Happy Foursquare Day Groningen!

Er zijn weinig nuttelozer dingen die ik online doe dan Foursquare. Al ruim een jaar check ik af en toe eens in en laat daarmee een stuk of 100 mensen weten waar ik zit. Soms zet ik dat eens door naar twitter zodat een stuk of wat meer mensen kunnen zien dat ik echt deelneem aan de raadsvergadering.
Met iedere checkin verdien ik punten (die ik aan het einde van de week weer kwijtraak)  en soms een coole badge. Die mag ik houden, digitaal dan.
Vandaag is er zo’n badge te verdienen op de Grote Markt in Groningen, want het is internationale Foursquare dag. Een dag waarop fans zoals Ritzo ten Cate een happening organiseren voor Foursquare spelers. En het is een cool event. Behalve de speciale badge van de dag hopen we voldoende mensen te laten inchecken voor een Swarm of zelfs een Epic Swarm badge.
En na die magische checkin rennen we naar Granny’s voor een stuk taart met korting, of naar de kiosk voor een gratis zaterdag DvhN of naar een van de andere deelnemende bedrijven. Want de checkin van vandaag geeft recht op korting, en daar zijn wij Hollanders gek op.
Er moet wel iets inzitten, dat Foursquare, want anders zouden er niet wereldwijd dit soort leuke bijeenkomsten georganiseerd worden. Alleen dat samenkomen van die andere spelers maakt voor mij de dag al geslaagd. Ik ben benieuwd of de pers dit oppikt en we vandaag de kick-off beleven van de next big thing: korting scoren via Foursquare.
Vanmiddag om 13:30 meld ik me op de Grote Markt. Be there, or be square!
Lees hier wat ik een klein jaar geleden schreef over Foursquare