LinkedIn | Hoeveel Connecties Heb Jij?

Gastblog van Liesbeth Jansen, LinkedIn trainer, lead generator
www.leads2connect.nl

LinkedIn telt 75 miljoen profielen wereldwijd waarvan 2 miljoen Nederlandse profielen. Elke dag komen we zo’n 2.500 Nederlandse profielen bij. Toch vragen meerdere mensen zich af wat ze met LinkedIn kunnen, moeten en willen.

Bij elke training die ik geef vertellen de deelnemers over de verschillende strategieën bij het opbouwen van hun relatienetwerk binnen LinkedIn. Sommigen willen de ander zakelijk kennen en ontmoet hebben in het echte leven, anderen voegen ook prive relaties toe aan hun netwerk en weer anderen nodigen iedereen uit, ongeacht wie deze persoon is.

Mijn idee over het opbouwen van een netwerk is dat de persoon die ik toevoeg of accepteer een persoon is die ik professioneel zou willen verbinden met de personen, bedrijven in mijn netwerk.
Netwerken is voor mij: Personen in mijn 1e graad netwerk helpen door ze te verbinden met personen in mijn netwerk, op hun verzoek en mijn initiatief. Met als doel waarde creëren voor beide partijen.

Jan Vermeiren gebruikt in zijn trainingen de volgende getallen om te duiden hoe wij op de wereld met elkaar verbonden zijn.

  • Iedereen kent 250 personen, dit noemen we de 1e graad
  • Deze 250 personen kennen 125 nieuwe personen => 31.250 personen in de 2e graad
  • Deze personen kennen 125 nieuwe personen =>3.906.250 personen in de 3e graad
  • Deze personen kennen 125 nieuwe personen => 488.281.250 personen in de 4e graad
  • Deze personen kennen 125 nieuwe personen => 61.035.156.250 personen in de 5e graad

LinkedIn is een 3 graads netwerk. Wel eens bij stil gestaan dat wanneer je een professional in een land zoekt deze zich in de 3e of 4e graad bevindt? En een professional in een bepaalde niche over de hele wereld? Dan praten we ook over de 3e of 4e graad.

Wanneer je een professional zoekt binnen een bepaalde niche in Nederland dan bevindt deze zich in de 2e of 3e graad.

Dichterbij dan je dacht?

Liesbeth Jansen

Veel connecties hebben is geweldig voor de personen in je netwerk omdat je zo kunt helpen aan de contacten die zij zoeken. En voor jezelf betekent dat ook een groter bereik. Gebruik om te vinden wat je zoekt [Advanced Search]. Tussen de regels door lees je waarschijnlijk wel dat het belangrijk is om je 1e graad netwerk op te bouwen uit mensen die je vertrouwd. Want alleen zo ben je beiden bereid om de ander een stap verder te helpen.

Hoeveel connecties heb jij? En zou jij ze verder willen helpen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *