08 jul

Serendipiteit

Vandaag zit ik exact 1 jaar op Twitter.

In dat jaar heb ik 867 volgers gekregen (de eerste was @oomkens) en ben zelf 696 mensen gaan volgen. Ik heb ongeveer 8420 berichten de wereld ingeslingerd en ben door 1 persoon geblockt: een niet nader te noemen politicus.

Mijn tweets gingen vaak over politiek (de VVD in het bijzonder), auto’s (Volvo in het bijzonder), allerlei zaken die met social media te doen hebben en natuurlijk over een waslijst aan nutteloze zaken. Volgens Klout ben ik een specialist, volgens Twanalyst een ‘networker’.

Ik heb honderden links gedeeld, 344 foto’s en 227 liedjes getweet, waarop ik soms hele leuke reacties kreeg. Dankzij Twitter mocht ik naar boeiende congressen, ben ik op televisie geweest, werd er over me geschreven in kranten en tijdschriften. Dankzij Twitter heb ik een leuke plek om af en toe te co-worken.

Dankzij Twitter heb ik een waslijst aan leuke, boeiende, interessante, inspirerende mensen ontmoet, zowel online als in het echt. Mijn eettafel heeft volgezeten met min of meer onbekende mensen die gezamenlijk een fantastisch diner hebben gekookt. Ik heb regelmatig geluncht met ‘onbekenden’ en zelfs een heus Twitterfeest meegemaakt.

Via de #durftevragen hashtag heb ik tientallen mensen geholpen en ben ik ook geholpen door vele anderen. Als ik een vraag stel op Twitter staan er altijd mensen klaar om me te helpen. En dankzij Twitter, en dat vind ik het mooiste, kan ik de dialoog aangaan met mensen die anders denken, die zich in andere kringen dan ik bewegen.

Toen ik een jaar geleden begon, wilde ik via Twitter stemmen binnenhalen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is maar deels gelukt, maar ik heb iets veel mooiers gekregen dan wat ik zocht. En dát, mijn waarde lezer, is serendipiteit.