05 jul

#Blogpraat

Onregelmatig plaats ik hier of elders een blog. Soms serieus, soms met een knipoog. Regelmatig krijg ik reacties. Soms positief, soms ook negatief. Ik ben wel blij met beide soorten reacties. Prettig om te weten dat je het niet voor niets schrijft. Dat je soms een discussie op gang krijgt.

Er is één soort reacties waar ik een hekel aan heb: spam. 

Het grootste deel van de spam wordt afgevangen door software, maar soms heb je linkmiegels ertussen. Die hebben dan ergens gelezen dat het goed voor je ‘traffic’ is om veel linkjes naar je website te hebben en een manier om dat voor elkaar te krijgen is ‘commenten’ op WordPress blogs zoals deze. Bij voorkeur op oude posts waar toch niemand meer komt.

Het enige wat je hoeft te schrijven is: ‘Goed stuk!’ En als mensen op je naam klikken komen ze op jouw webshopje en belangrijker: Google rankt je hoger! Nou heren en dames spammerts, ik heb nieuws: zo werkt het niet. Die linkjes hebben een code waardoor Google ze negeert. En dit soort nietszeggende opmerkingen kan ik missen als kiespijn, dus ga maar ergens advertentieruimte inkopen of zo.

Vandaag werd ik op deze ‘no-follow’ code gewezen door Jeroen Panjer. Hij stelt dat het veel vriendelijker is om je commenters juist wel dat linkje terug te gunnen en dat ben ik met hem eens. Maar die onzincommenters gaan linea recta de spam bak in, waar ze horen.

Reacties van harte welkom!