09 jun

Hokjes

Vandaag is het zover. Stemmen. Na een eindeloze campagne waarin het om maar één ding leek te gaan: hokjes.

Hoe duw ik een ander zo effectief mogelijk in een hokje? Sommigen gingen gedwee in hun eigen hokje, zo kroop Wilders in het immigratiehokje, Rita in het Calimerohokje en Marianne in het kippenhok. Rutte verzette zich ertegen dat media en links hem in het hokje ‘niet-sociaal’ wilden drukken, terwijl hij zelf meer in het hervormingshokje wil zitten. Maar daar waren Femke en Alexander al gaan zitten.

Wel lekker trouwens, die hokjes. Makkelijk, overzichtelijk en ook wonderwel van toepassing. Zodadelijk ga ik een hokje in om een hokje in te kleuren.

Vanavond is het feest in de Groninger Poelestraat. Iedere partij heeft zijn eigen café waar gevierd dan wel getreurd wordt. Als de verkiezingen geweest zijn, is het tijd om allemaal weer uit je hok te komen en bij elkaar te gaan buurten. Lijkt me een goed begin van een nieuwe periode. Ik doe een paars overhemd aan, vinden de buren vast leuk.