02 mrt

Stemmingmakerij

Gisteren was ik in het TV Noord programma de Stemmingmakerij. Ik was uitgenodigd omdat ik zo leuk aan het twitteren en bloggen ben, en stond naast een PvdA-er die met een liedje voorkeursstemmen hoopt binnen te slepen.

Presentatrice Eva Hulscher vroeg zich vertwijfeld af: “Waar ligt de grens? We hebben een webpoliticus, zingen, posters met blote borsten, taarten voor de zoveelste stemmer…” Een mooi rijtje om in te staan, al zeg ik het zelf.

Stemmingmakerij

De echte kloof tussen online politiek en de meer traditionele denkers bleek in het gesprek na afloop. Internet wordt gezien als een ding om jezelf mee in de kijker te spelen. Aandacht trekken voor mensen die niet kunnen zingen, zoiets. Terwijl ik toch vrij duidelijk gesteld had dat ik internet met name gebruik om de dialoog aan te gaan met mensen, niet alleen met kiezers.

Het is natuurlijk super als je, dankzij je online activiteiten, te gast bent op provinciale live TV en zelfs het 8 uur journaal haalt, maar die boodschap blijft onderbelicht: het gaat om dat contact met mensen. Pas als meer politici en traditionele media die ‘click’ maken, dan gaat er iets veranderen.
Liedjeszingen en roeptoeteren is leuk, maar is dat nou wat men van volkvertegenwoordigers verlangt?

En nu nog even mezelf schaamteloos pluggen:  “Lieve mensen in Menterwolde, morgen kunt u op mij stemmen, Lijst 2, nummer 2, de VVD.”

Update: Als partij hebben we een geweldig resultaat geboekt. VVD is veruit de grootste in Zuidbroek en wist als enige partij stemmenwinst te boeken. Bij de zetelverdeling waren we minder gelukkig. 1 zetel winst. Aangezien Zowel Mieke Bos (227) als Henk Tepper(180) voorkeursstemmen kregen, kwam ik net te kort(171) om verkozen te worden. De zingende PvdA-er heeft het wel gered…