15 mrt

Creatiespiraal: Waarderen & Ontvangen

Waar begint een cirkel? Daar waar je wil.

Een boek dat op de één of andere manier zich een plek in mijn doen en laten heeft veroverd is de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Hij noemt het zelf de ‘natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid’. Dus laten we de wens als beginpunt nemen.

Ik wilde dat er iets ging veranderen in het dorp waar ik woon. Het centrum verpaupert, de supermarkt is dichtgetimmerd. Al snel werd duidelijk dat er maar 1 manier was om hier iets aan te doen: Een verandering in de politiek. Een verschuiving in het politieke klimaat waardoor de verandering wel kon komen in het dorp. Langs stappen als verbeelden, geloven, handelen en volharden, kwam het resultaat op 3 maart. Mijn partij werd veruit de grootste in ons dorp. Een duidelijk ja tegen een andere politiek. Uiteraard een team effort, laat daarover geen misverstand bestaan.

De creatiespiraal

Maar na het ontvangen van dat resultaat komt een fase die van wezenlijk belang is in zo’n creatieproces: waarderen en ontspannen. Schat de waarde van het behaalde resultaat. Wat heb je gekregen? Geniet ervan, of zoals Knoope het omschrijft:

Wie geoogst en genoten heeft, kan langzaam tot rust komen. Het is herfst in het creatieproces. Een tijd van bezinning en inkeer, van waarderen en op waarde schatten, van voelen hoe het voelt  en contact maken met het niets of het al in jezelf. […]

Het aardse loslaten. Alleen met jezelf in je innerlijk universum, terug in je eigen wortels.

En daar zit ik nu. Ontspannen. Terugkijkend op een hectische en intensieve campagne. Met ons team zijn we erin gaan geloven dat we hier iets kunnen veranderen, en heel veel mensen zijn daar ook in gaan geloven en hebben dat met hun stem tot uitdrukking gebracht. Schat dat maar eens op waarde.

Vanuit deze ontspanning komen nieuwe wensen, nieuwe doelen. Als de tijd rijp is deel ik die uiteraard weer. Nu nog niet.

Ik heb nu 2 weken gezwegen op dit blog. Dat was even nodig. Maar reken maar dat het weer begint te borrelen.