20 feb

Twitterkabinet

De avond na de val van het kabinet heerst er een uitgelaten sfeer op Twitter. Je hebt zo van die avonden. Vrolijk twitterde ik wat rond en ineens gebeurde het: ik werd benaderd voor het ministerschap!

Nou heb ik geleerd dat als je zoiets gevraagd wordt, dat je eerst bedenktijd moet vragen, dus zei ik direct: “Ja. Doe mij maar het ministerschap van Cultuur en Culinaria.” Dat ben ik nu.

Meer mensen werden benaderd en de ploeg groeide. Enig overzicht in wie welke post bezette bleek gewenst, dus heb ik maar even een Google Spreadsheet (momentopname) aangemaakt en deze via Twitter gedeeld. Schot in de roos. In no-time waren 30 mensen tegelijk bezig met hetzelfde spreadsheet bewerken, ministerposten werden geclaimd, verdeeld en vormgegeven. De hashtag #twitterkabinet nam een enorme vlucht en iedereen (ik ook) was verbaasd over de kracht van Google Docs.

Op moment van schrijven zijn er 86 posten ingevuld. Nu zijn er mensen bezig met de speerpunten formuleren voor hun eigen post in het Twitterkabinet. Waar gaat dit naartoe?

Naschrift: Als u geen flauw benul heeft waar dit over gaat, neem dan evencontact op.