15 feb

NOS Randstadclub

Telefoon. “Hallo, met de NOS. Spreek ik met Marc Hesp, webpoliticus?” Ik lach. Ja daar spreekt ze mee.
“We willen een item maken over hoe u internet inzet in uw campagne en daarvoor willen we langskomen voor een interview. Kan dat vanavond?” In mijn hoofd verschuif ik de afspraken die ik heb. Landelijke radio, een opname voor morgenochtend. Dit soort kansen, daar doe je het voor.

“Mooi, dan komt Colette van Nunen vanavond 19:00 bij u langs.” Nou, prima, ik zal zorgen dat de koffie klaar staat. Dus afspraken ook buiten m’n hoofd verzetten, vrouw bellen. Leuk, op de radio als expert praten over online campagnevoeren. Precies mijn ding.

Uurtje later: telefoon. “Hallo nog even met de NOS. Het spijt me, maar we vinden het toch te ver weg. We hebben zoiets ook dichterbij in Utrecht gevonden”

Gelukkig was er ook nog een telefoontje van SBS 6. Die komen wel, woensdag. Maar vanuit Hilversum, de door alle Nederlanders gesponsorde omroepclub, zal het wel stil blijven. Want Groningen is alleen interessant als er ze kunnen laten zien hoe erg die regio er aan toe is. Voor het moois buiten de Randstad heeft de NOS geen oog.