09 feb

Google Buzz: what’s happening?

En ineens was daar Google Buzz. Apple achtige presentatie op live video, maar dan heel klein in een gymzaaltje of zo.

Launch Google BuzzWat Buzz is? Volgens Menno Lanting het kleine zusje van Wave. Volgens mij is het een serieuze poging van Google om in 1 klap de Social Media marktleider te worden.

Als ik de presentatiefilm goed begrepen heb, leest Google zelfstandig alle voor jou interessante Tweets, FaceBook status updates, foto’s en nieuwtjes uit en presenteert dit alles in je GMail inbox. Dat heb ik inmiddels al mogen ervaren. In de anderhalf uur dat het actief is heb ik al een stuk of 10 berichten ontvangen. En dat terwijl 90% van de internetpopulatie er nog niet van gehoord heeft, laat staan er actief mee werkt. 

Dat kan wat worden. Helemaal omdat Google zelf wel bepaalt wat ik leuk vind, en dat is nou juist wat ik niet leuk vind. Mag ik dat zelf bepalen zeg?

Waarom denk ik dat dit een coup is? Om te beginnen leest Buzz wel andere Social Media uit, maar terug twitteren is er niet bij. Als programmeur kan ik uit eigen ervaring zeggen dat de ontwikkeling hiervan een fluitje van een cent is. Dus dat is een bewuste keuze. Daarbij heeft Google -en dat is nieuw- eigenlijk niets nieuws toegevoegd, alleen dingen heeft gekopieerd en geïntegreerd in bestaande tools.

Wie weet oordeel ik te snel. Dan kom ik op deze plek een Mea Culpa uitspreken. Maar voor nu duik ik nog even de Buzz in. Want nieuwsgierig blijf ik wel. 😉