12 feb

De mooie kant van politiek

Veel mensen wisten niet dat er gisteren een zeer belangrijke beslissing viel in het Europees parlement. De regeringsleiders hadden er al mee ingestemd dat de Verenigde Staten toegang kregen tot bankgegevens van Europeanen. Dit onder de noemer ‘Terrorismebestrijding’.

Jeanine Hennis-Plasschaert

Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert vond dat hier de privacy van Europese burgers op het spel stond en heeft zich heel hard gemaakt tegen dit besluit. En met succes. Dat is geweldig. Maar waar ik de lezer even op wil wijzen zijn de beelden van het journaal.

Ambtelijke molens draaien traag en ertegen vechten is als vechten tegen de bierkaai. In de politiek zijn er maar weinig overwinningen te vieren. Maar als het dan lukt, dan ziet dat er zo uit:

Get Microsoft Silverlight

Prachtig, die ovatie, die beleving. Ontroering in de politiek. Het is er nog, zelfs in dat verre Brussel.

Jeanine is een hartstochtelijk Twitteraar en ik raad iedereen aan om haar te volgen. Want waar overheidscampagnes falen, weet zij wél hoe ze ‘Europa’ bij haar volgers brengt: door direct contact met mensen via Twitter en Facebook.