16 feb

Online communiceren met kiezers

Laat ik beginnen met een vriendelijk woord voor de NOS. Na het akkefietje van gisteren hebben ze aangetoond dat ze luisteren naar wat er op Twitter gezegd wordt. Het resultaat is straks in het 8-uur nieuws hieronder te zien.

Naar blijkt hebben veel lokale politici moeite met de nieuwe communicatiemiddelen, ‘Social Media’ zoals het genoemd wordt. De sleutel van succes bij Social Media ligt in de dialoog. Het gesprek aangaan met je online relaties. Het is geen kwestie van alleen maar zenden, maar ook ontvangen.
En het medium kies je zelf. Als je prettig en ad rem communiceert in korte zinnen, ga dan twitteren. Discussieer je liever in groepsverband, bekijk dan LinkedIn eens wat beter. Meer een prater dan een schrijver? Kijk eens naar YouTube. Het is eenvoudiger dan u denkt.

Online gelden dezelfde waarden die een politicus in het gewone leven ook hoort te respecteren. Luisteren naar de burger, duidelijk en eerlijk zijn over je visie. Dat geldt natuurlijk niet alleen in campagnetijd, maar dat geldt nog veel harder daarbuiten.

Verder verwijs ik u natuurlijk graag naar onze VVD campagnesite. Daar staat te lezen wat we in Menterwolde willen doen. Speciale aandacht vraag ik voor een dringend dossier: de supermarkt in Zuidbroek. Hierover morgen meer bij Hart van Nederland…