Uitnodiging tot dialoog


Enige tijd geleden blogte ik een stukje over GroenLinks. Of beter, over een column van een GroenLinkser. Naar aanleiding daarvan nodigde ik de schrijver uit voor een kopje koffie. Die uitnodiging is niet aangenomen, maar gisteren kreeg ik wel deze reactie van iemand anders:

Hallo Marc,

Allereerst mijn complimenten voor de Oostgroninger Opinie Krant. Ik ben een groot voorstander van partij-overstijgende dialoog en dit is een prachtig voorbeeld daarvan. Echter, in dialogisch opzicht vind ik je reactie hierboven op het links/rechts-gehalte van groen nog veel waardevoller. Het is dan ook erg jammer dat niemand heeft gereageerd op jouw uitnodiging.

Duurzaam en natuur


Als partij hebben we ‘groen’ en ‘links’ dan wel verenigd in onze naam, maar dat zegt natuurlijk niets over de politieke kleur van natuur en milieu. En wat betekent ‘links’ en ‘rechts’ tegenwoordig eigenlijk nog? Da’s in een regio als Oost-Groningen misschien een gevoelig punt, maar ik bedoel het niet provocerend. In zo’n mooie streek is de natuur toch voor iedereen belangrijk? De accenten liggen uiteraard verschillend, maar laten we dat eens zien als een verrijking in plaats van strijd om het gelijk.

Als geboren en getogen Oost-Groninger vind ik dat de prachtige natuur in deze regio beter verdient dan een dogmatisch debat. Daarom wil ik je vragen of je huiskamer nog steeds beschikbaar is voor een prettig gesprek hierover. Want dan roep ik iedereen met een hart voor het groen in Oost-Groningen op om daar aan mee te doen. Want ik ben wel benieuwd waar dat groene hart links en rechts klopt.

Nou, dat lijkt me leuk. Dus bij deze: Open uitnodiging voor een gesprek, hier aan tafel, over natuur in Oost-Groningen. Datum wordt nader bepaald in overleg met deelnemers. Bij voldoende animo zal ik het gesprek via video online uitzenden. Aanmeldingen en andere commentaren kunt u hieronder kwijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>