10 dec

LinkedIn voor intercedenten: 5 tips

Al jaren mag ik enige uitzendbureaus tot m’n klanten rekenen. Toen ik laatst met met een intercedent over LinkedIn sprak, bedacht ik me dat het wel handig is om deze LinkedIn tips op een rijtje te zetten.

LinkedIn is een prachtige tool om je netwerk te onderhouden en uit te breiden. Als recruiter liggen de mogelijkheden helemaal open om actief op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten, maar ook om de kandidaat en de klant naar jou toe te laten komen.

Tip 1: Bouw je netwerk uit.
Connect met zoveel mogelijk mensen die je in je werk tegenkomt. Wie weet is het niet direct duidelijk wat je aan elkaar kunt hebben, maar dat kan in de toekomst veranderen. Dankzij LinkedIn kun je ook een relatie met uitzendkracht houden, nadat hij ergens anders is gaan werken. Heb je een leuk intake- of acquisitie gesprek? Laat deze volgen door een ‘Invitation to connect’. Ook als er niet direct een resultaat uit dat gesprek is gekomen. Zorg ervoor dat je uitnodiging een persoonlijk tintje heeft door te refereren aan je laatste ontmoeting.

Tip 2: Wordt lid van groepen op jouw vakgebied.
Dat zijn natuurlijk de verschillende recruitment groepen die er te vinden zijn, maar kijk ook verder en wordt lid van groepen die te maken hebben met de belangrijkste vakgebieden waar jij voor werft. Doe je veel met accountants? Wordt lid van accountancy groepen. In groepen heb je vaak de mogelijkheid om Jobs te posten.

Tip 3: Wordt lid van lokale groepen.
Clusteren is een veelgebruikte manier om je netwerk te structureren. Ben je actief in Groningen? Wordt lid van de Netwerk Noord groep. Vergeet vooral ook niet om te kijken of er alumni groepen van je opleiding zijn. Via de groepen heb je kans om mensen te bereiken die niet in je netwerk zitten.

Tip 4: Maak jezelf bekend
Zorg ervoor dat mensen weten dat je een LinkedIn account hebt. Zet het in de handtekening van je e-mail. Heb je Twitter? Vul het adres van je LinkedIn account bij je settings in.

Tip 5: Laat weten wat je hebt en wat je wil
Zoek je een goeie kandidaat? Zet het in je status. Heb je een goeie kandidaat? Stuur je relaties een berichtje. Plaats Jobs in de groepen waar je lid van bent. Heb je een leuk artikel gelezen over hoe een kandidaat zich kan presenteren? Plaats het in het news gedeelte van een relevante groep. Door actief te delen, ben je zichtbaar voor mensen en zullen ze makkelijker naar jou toe komen.

Tot zover. Wil je meer tips of links naar relevante groepen? Neem contact met me op. Als je wil, kan ik langskomen om te laten zien wat waar te vinden is op LinkedIn.