07 dec

'Here be Dragons' in Groningen: Waze

Gisteravond heb ik Waze op mijn telefoon geïnstalleerd. Een navigatie programma dat me in de toekomst waarschuwt voor ik de file inrijdt. Niet dat die kans hier erg groot is, maar toch.

Ontdek de wereld met Waze

Het leuke aan Waze is dat Groningen nu nog 1 grote witte vlek is, en daar kan ik wat aan doen. Door het programma en mijn GPS aan te zetten, kan ik de kaart zelf invullen door rond te rijden. Dat geeft een leuk gevoel; Groningen op de kaart zetten. Beelden van oude landkaarten doemen op, u weet wel, met staarten van zeeslangen en een prachtig versierde windroos.

De kaart op Waze is helaas niet voorzien van dit soort versieringen. De buurt waar ik woon is -op de A7 na- nog maagdelijk wit. Er is zelfs nog niemand over het noordelijke trace van de N33 gereden. Ik sluit mijn ogen en stel me voor: ‘Vandaag heeft Marc Hesp een prachtige brede weg van Zuidbroek naar Appingedam ontdekt: de N33’.

Tijd om op pad te gaan, ik hou u op de hoogte van mijn ontdekkingsreis!