'Here be Dragons' in Groningen: Waze

Gisteravond heb ik Waze op mijn telefoon geïnstalleerd. Een navigatie programma dat me in de toekomst waarschuwt voor ik de file inrijdt. Niet dat die kans hier erg groot is, maar toch.

Ontdek de wereld met Waze

Het leuke aan Waze is dat Groningen nu nog 1 grote witte vlek is, en daar kan ik wat aan doen. Door het programma en mijn GPS aan te zetten, kan ik de kaart zelf invullen door rond te rijden. Dat geeft een leuk gevoel; Groningen op de kaart zetten. Beelden van oude landkaarten doemen op, u weet wel, met staarten van zeeslangen en een prachtig versierde windroos.

De kaart op Waze is helaas niet voorzien van dit soort versieringen. De buurt waar ik woon is -op de A7 na- nog maagdelijk wit. Er is zelfs nog niemand over het noordelijke trace van de N33 gereden. Ik sluit mijn ogen en stel me voor: ‘Vandaag heeft Marc Hesp een prachtige brede weg van Zuidbroek naar Appingedam ontdekt: de N33’.

Tijd om op pad te gaan, ik hou u op de hoogte van mijn ontdekkingsreis!

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. De weg van Drachten naar Leeuwarden stond er ook nog niet op. Nu wel 🙂 We hebben een missie!

 2. Helaas werkt het nog niet helemaal foutloos.
  Het installeren op mijn Nokia 5800 ging prima, het lijkt ook goed te werken, maar er is geen verbinding met het Waze netwerk onderweg, ondanks een uitstekende 3g verbinding.
  Op mijn wLan thuis wil Waze wel verbinden, maar onderweg niet. Dat betekent dat ik de wegen in een straal van zo’n 50 meter rondom m’n huis kan verkennen. Niet echt nuttig dus.

  Probeer momenteel uit te vogelen via het forum of hier iets aan te doen valt.

 3. Waze is hartstikke leuk!

  Leek is inmiddels redelijk in kaart gebracht. Verbinding kan gerelateerd zijn aan de prioriteiten die je de verschillende toegangspunten hebt meegegeven. Probeer in ieder geval wel de automatische verbinding actief te hebben in het instellingen menu.

  Hoeveel punten heb je inmiddels gescoord?

 4. Verbinding is hersteld nadat ik het lan als toegangspunt had verwijderd uit de lijst.

  Heb inmiddels 3430 punten, maar ik ben ook niet erg actief meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *