Crowdsourcing: de Olifant

In Groningen staat een olifant. Niet zomaar een olifant, een heel bijzondere olifant. Deze olifant is gemaakt door kinderen van de Siebe Jan Bouma school, in samenwerking met een paar kunstenaars.

De olifant van Mila
De olifant van Mila

De prachtige olifant wist zich een plekje te verwerven in de harten van kinderen en grote mensen in de wijk. Helaas wordt in deze samenleving dit soort olifanten vaak slachtoffer. Dit keer van een vernielzuchtig groepje.

Op woensdag 2 December besloot de kunstenares om de online community op Twitter om hulp te vragen via #durftevragen. Een open vraag die de creativiteit zou moeten prikkelen: ‘Hoe krijg ik een mooie gezonde olifant op dat plein zonder dat hij nog vernield kan worden?‘ Immers, hierop zijn vele oplossingsrichtingen mogelijk. Ga je in gesprek met de vernielers? Zoek je een technische oplossing om de olifant sterker te maken? Zouden er hogere hekken om het schoolplein moeten?

Het zou fijn zijn als veel mensen mee zouden denken en brainstormen om te kijken hoe deze hulpvraag beantwoordt kan worden. Dus, heeft u contacten in de gips- of lijmindustrie die van nut zouden kunnen zijn? Ziet u andere mogelijkheden? Laat het weten op Twitter. Geen twitter, meldt het dan hieronder. Geef ik het wel door.

Ik ben benieuwd hoe dit verhaal gaat eindigen…

Het hele verhaal over de olifant is hier te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *