27 nov

Inspiratie

Op 12 november sprak Paul de Blot op de MKB krachtcentrale. Ik was er zelf niet bij, maar de film die @punkmedia ervan gemaakt heeft biedt iedereen de kans om deze bijzondere spreekbeurt toch te zien.

Neem een uur de tijd, telefoon, radio en televisie uit en gun uzelf dit uur.

Paul de Blot werd geboren op Java, Indonesië waar hij tot de tweede wereldoorlog als chemicus werkte op een suikerplantage en toen in een concentratiekamp belandde. Na de oorlog trad hij toe tot de jezuïetenorde en werkte hij in het basisonderwijs, als pastor, als docent aan de universiteit en sinds 1979 als campus moderator aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij promoveerde in 2004 op het proefschrift “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens” (pdf), en werd in 2006 benoemd als hoogleraar business spiritualiteit.