Event: Durftevragen

Vandaag een bijzonder event meegemaakt: een workshop Durftevragen.

Durftevragen is een concept dat uit 3 onderdelen bestaat:

 • een grote bijeenkomst
 • een workshop met een klein aantal deelnemers
 • een hashtag op Twitter

Bij de grote bijeenkomst wordt iemand uit de zaal aangewezen die een concrete vraag stelt en de zaal geeft hem/haar ter plekke advies, tips, telefoonnummers en andere zaken die de vrager verder kunnen helpen.

De workshop van vandaag vond plaats bij De Ondernemers in Groningen. Onder begeleiding van Fanny Koerts en Sander Datema stelden de deelnemers om de beurt een concrete vraag. De andere deelnemers konden hun tips op post-it papiertjes kwijt die op een flip-over vel geplakt werden. Na afloop kregen de vraagstellers hun eigen vel mee en that was it.

Was dat alles? Nee, natuurlijk niet. Dankzij de voortreffelijke en inspirerende leiding, vond er een bruisend samenzijn plaats. Wat een enthousiasme, wat een plezier!  Iedere vraag werd vakkundig geboetseerd en op Twitter geplaatst, zodat de wereld live kon meedenken. Zelfgemaakte taart (thx @Annejil), chocolade en pepernoten waren de krachtbron.

De deelnemers kregen concrete adviezen, waarmee ze direct aan de slag kunnen. De vragen varieerden van de zoektocht naar een auto en het trekken van bezoekers naar een webshop tot hoe je het aanpakt om een boek over de laatste levensfase te schrijven.

Social Media (de workshop was via Twitter georganiseerd) leidt tot een heerlijke open sfeer die uitnodigt om te delen en contact te leggen. Een absolute aanrader voor iedereen die verder wil komen.  Meer info op www.durftevragen.com

Oh ja, de hash tag: op Twitter kunt u zoeken op #durftevragen. Iedereen die een vraag heeft, hoeft alleen die term op te nemen en het antwoord (of een tip) volgt spoedig. Als u niet weet hoe Twitter nou echt werkt, schroom dan niet om contact met me op te nemen!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Dank je wel voor het linkje 🙂 Ik vond het vandaag ook een hele leuke ervaring. Was allemaal erg nieuw voor mij maar zeker erg interessant en leuke mensen ontmoet 😉

 2. Ha Marc,

  dank je wel voor je mooie artikel over Durftevragen. Leuk ook om te lezen dat Fanny en Sander het zo goed begeleid hebben.
  er gaaf.

  groet Nils

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *